Вие сте тук:

Начало Нежелани лекарствени реакции Профил на безопасност на gardasil

Профил на безопасност на gardasil

В Европейската агенция по лекарствата (ЕМЕА) са получени съобщения за смъртни случаи при жени, на които е приложена ваксината Gardasil. Касае се за 2 съобщения за внезапна и неочаквана смърт на млади жени на територията на Европейския съюз. Gardasil е ваксина, разрешена за употреба в Европейския съюз за профилактика на рак на маточната шийка и други заболявания, причинявани от човешки папилома вирус (HPV) тип 6, 11, 16 и 18. Изчислено е, че приблизително 1.5 милиона пациенти са ваксинирани с HPV ваксина в Европа.


Двата случая от Европа са съобщени, като част от постоянното проследяване на безопасността на лекарствените продукти. Единият от случаите е възникнал в Австрия, а другият в Германия. И при двата случая не е открита причина за смъртта. Не е установена връзка между смъртта на младите жени и приложението на Gardasil.
Въз основа на съществуващите в момента данни, Комитетът за лекарствени продукти в хуманната медицина (СНМР) към ЕМЕА, е на мнение, че ползата от Gardasil продължава да надвишава риска и не са необходими промени в информацията за лекарствения продукт.
ЕМЕА ще продължи да проследява стриктно безопасността на Gardasil и ще предприема съответните мерки при поява на нова информация, която повлиява съотношението полза/риск на Gardasil

Забележки:
1.В Европейския съюз Gardasil е разрешен за употреба със следните показания: Gardasil е ваксина за предпазване от високо степенна цервикална дисплазия (CIN 2/3), цервикален карцином, високо степенни вулварни диспластични лезии (VIN 2/3) и външни генитални лезии (остър кондилом), обикновено свързани с човешки папилома вирус (HPV) тип 6, 11, 16 и 18.
Показанието се основава на демонстрирана ефикасност на Gardasil при жени на възраст 16 до 26 години и демонстрираната имуногенност на Gardasil при деца и юноши на възраст 9 до 15 години. Защитната ефикасност при мъже не е била проучвана. (виж точка 5.1)

http://www.bda.bg/

Още...

“Кажи на някого”

за рисковете от Ваксината срещу Рак на маточната шийка Авторът на тази статия Джон Шърман е професионален класически хомеопат, практикуващ в Келоуна. Той работи в Хомеопатичния център “Оканаган”. Може да влезете във връзка с него като посетите сайта му www.okanaganhomeopathy.ca или като му пишете на Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.

През юли тази година, веднага след като канадските здравни власти одобриха Gardasil – ваксината, за която се предполага, че предпазва от човешкия Папилома-вирус или HPV, аз написах една статия по тази тема. Тогава направих прогноза, че ще има странични ефекти и непредвидени усложнения за прилагащите тази ваксина. Както прогнозирах, тази ваксина се оказа опасна, което нейният производител се опитва да омаловажи.

Досега има повече от 500 съобщения за странични ефекти у момичета и жени, на които е приложена ваксината срещу рак на шийката. Здравните власти наблюдават с повишено внимание докладите за синдром на Гилен-Баре – вид парализа, развивана като страничен ефект, която се свързва и с няколко други ваксини. За споменатия период вече има 3 такива случая.

Националният информационен център по Ваксините (НИЦВ), който се занимава с рисковете от имунизациите, издаде комюнике, предупреждаващо за страничните ефекти от Gardasil. Работната група от този център заявява, че здравните власти не са провели достатъчно изследвания по въпроса дали ваксината не води до вредни последици, особено когато се комбинира и с други имунизации.

Анализаторът на здравната политика към НИЦВ д-р Вики Деболд говори за неблагоприятните реакции след тези ваксинации. Тя казва: “Тези млади момичета получават мъчителни главоболия, световъртеж, временна загуба на зрението, завалена реч, припадъци, неволеви контракции на крайниците (гърчове), мускулна слабост, изтръпване и мравучкания в ръцете и краката и ставни болки. Някои от момичетата са губили съзнание в хода на състояния, проявяващи се като гърчове.”

Националният информационен център по Ваксините твърди, че клиничните проучвания на Merck (производител на ваксината) не доказват, че даването на ваксината на малки момичета е безопасно. Агенцията по храните и медикаментите на САЩ разреши на Merck да използва плацебо, съдържащо потенциално реактивен алуминий при контролните групи в повечето изследвания, вместо да се използва плацебо, съдържащо нереактивен солеви разтвор. Реактивното плацебо позволява да бъдат изкуствено завишени положителните резултати от клиничните проучвания.

Gardasil съдържа 225 микрограма алуминий и макар добавянето на алуминиеви съединения във ваксините да се прави от десетилетия, те никога не са били подлагани на тестове за безопасност в клиничните проучвания.

Изследвания върху хора и животни са доказали, че алуминият причинява смърт на нервни клетки и че ваксините с добавка на алуминий преодоляват кръвно-мозъчната бариера. Алуминият може да предизвика и възпаление в зоната на инжектиране, което води до мускулна и ставна болка и усещане за умора. Близо 90% от реципиентите и 83% от плацебо-реципиентите съобщават за неблагоприятни, появяващи се до 15-ия ден след инжекцията. Около 60% получават главоболие, треска, гадене и повръщане. Приемащите Gardasil имат дори и още по-сериозни оплаквания като главоболие, апендицит, астма и артрит.

Аз ще ви осведомя как стават нещата в света на големите пари и големия бизнес. “Чичко-паричковците”, както ги наричат понякога, плащат, за да им бъде изчислено дали е по-евтино да изтеглят някакъв медикамент от пазара, или ще им излезе по-евтино да платят обезщетение на малцината пострадали, които са успели да прокарат жалбите си по цялата стълбица на бюрократичната система и са се сдобили със съдебно решение. В повечето случаи, на тези компании изобщо не им пука, че вашата 9-годишна дъщеря се е свлякла ни жива, ни умряла на пода в кабинета за ваксинации от някакъв “незначителен страничен ефект” на ваксината. Колкото и ужасно и невероятно да ви звучи, фармацевтичните компании не са в бизнеса, за да помагат на хората – те са там, за да трупат печалби.

Следващият път, когато видите по телевизията тези реклами, в които със сериозно изражение на лицето ви призовават да “кажете на някого” за ваксината, направете го наистина; кажете, че жените имат пълно основание да се страхуват за живота си, защото на хоризонта се задава нещо много лошо.

Аз ще направя още една прогноза и тя ще бъде много точна – в бъдеще ние ще станем свидетели на много по-висок процент безплодие сред жените, подлъгали се да се включат в тази ваксинационна програма. При това ще се увеличат ражданията на деца с вродени малформации, спонтанните аборти и тежко протичащите детски болести, които естествено ще налагат употребата на други медикаменти, произвеждани от същите фармацевтични компании.

Създаването на бъдещ пазар е най-важната цел, която преследва големият бизнес и фармацевтичният бизнес не прави изключение. Никой не знае какви ще бъдат дълготрайните неблагоприятни последици от ваксината, нито колко време ще се реализира предполагаемият й ефект, но всъщност никой не се и интересува от това.

Аз мисля, че “старомодният Рар-тест” е отличен метод за скринингово изследване за рак на маточната шийка, който няма тежки странични ефекти. Какво и да решите да предприемете, “Кажете на някого”; аз го направих току-що.

“Хомеохелп” също го направи току-що, бихме добавили ние.

Бидейки силно очувствени към въпроса за/против ваксините, ние естествено приковахме вниманието си към мощно нахлуващата напоследък в медиите реклама за прилагането на такава ваксина и у нас.

У нас я наричат Silgard, но ваксината е същата и производителят е същият. Рекламният подход е познатото безсъвестно заиграване с майчинските чувства на българката (тези хора нямат нито срам, нито страх от Бога!) Разликата е само, че ние си нямаме Национален информационен център по Ваксините.

Нашият коментар е лаконичен и еднозначен; той се съдържа във въпроса: Склонни ли сте вие да бъдете опитните екземпляри, на чийто гръб фармацевтичните компании ще набират сведения за неблагоприятните ефекти от техните ваксини/медикаменти?

Особено като се има предвид, че ако изобщо някой се ангажира със събирането на подобни данни, то е само за да ги потули или опровергае като манипулирани или измислени.

Затова предлагаме:

Скъпи български жени, ако сте си направили ваксината и имате някакви проблеми, уведомете ни. Ще подходим най-отговорно към съобщените от вас данни и ще ги правим достояние на широката общественост, а ако се наложи, и на здравните власти. Разбира се, при това ще пазим строго вашата анонимност (ако вие поставите такова условие), макар че в такива случаи анонимността по-скоро пречи, отколкото да помага.

http://homeohelp.eu/homeopatiya-za-vsichki/za-vaksinite/81-kazhi-na-nyakogo-za-riskovete-ot-vaksinata-sreshtu-rak-na-matochnata-shijka.html

Още...

Ваксината срещу Рака на маточната шийка не дава гаранции за успех!
Джон Шърман

“Това проучване, както и предишните по въпроса за ваксините срещу HPV, НЕ потвърждава..., че ваксинацията понижава заболеваемостта от рак на маточната шийка”

Ако на тази ваксина се даде път и тя се окаже по-ужасна, отколкото се предполага, и започнат да се раждат деца с малформации и да лъсват и други неприятни истини – е, какво ще правим тогава?
Нищо не е такова, каквото и изглежда на пръв поглед и съобщенията, с които представителите на фармацевтичните компании най-настойчиво бомбардират средствата за масова информация, не правят изключение. Въпреки че техният идеализъм изглежда трогателно алтруистичен, реалността е доста по-мрачна.

Към написването на този коментар ме провокира поредното претенциозно съобщение – здравните власти на Канада разрешиха масовото прилагане на една ваксина, за която се предполага, че предпазва от Човешкия Папилома вирус или HPV, който е отговорен за повечето случаи на рак на маточната шийка; поне такова беше изявлението на производителя на ваксината, направено на 18 юли 2006.

Базираната в Монреал компания Merck Frost Canada Ltd. твърди, че произвежданата от нея ваксина, наречена Gardasil, ефективно предпазва жените на възраст 9-26 години от рак на маточната шийка, вулвата и влагалището, преканцерозни състояния и брадавици по половите органи, причинявани от HPV.

Ваксината ще бъде на пазара в Канада към края на август. Преди да замъкнете своята 9-годишна дъщеричка да бъде ваксинирана с ваксина, струваща почти 400 долара, помислете малко върху следните факти.
Първо.
Това решение има много аспекти – аспект, касаещ свободата на избор и такъв, касаещ здравето,включително и опитите, които се правят в САЩ това ваксиниране да бъде задължително за децата, които искат да учат в гимназия. Канада, с присъщия й стремеж да подражава, охотно тръгва в същия коловоз, особено при нагласата на правителството на Стийв да прави това, което прави правителството на “големия брат” Джордж. Само си представете как подлагате своята 9,10 или 11-годишна дъщеричка на една недостатъчно доказана и може би смъртоносна ваксина и как ви се налага да й обяснявате защо са погазени основните й човешки права.

Човешкият Papilloma-вирус е често срещана инфекция, предавана по полов път. В повече от 90% от случаите инфекцията е безобидна и отминава без лечение. Някои типове HPV, обаче, повишават риска от рак на маточната шийка. Два типа (HPV-16 и HPV-18) предизвикват около 70% от всички случаи на рак на шийката.

Веднага след еуфорията изплуваха и въпросите, свързани с ваксината срещу HPV, който може да предизвика рак на маточната шийка. Някои изследователи също са загрижени дали съществуващите програми за скринингови изследвания за рак на шийката няма да бъдат компрометирани, ако ваксинирането срещу HPV вземе, че предизвиква появата на нови щамове, които да “завземат цялата власт”; тревожи ги и въпросът дали няма някакви странични ефекти, които да се проявят след 10 или 20 години.

“British Medical Journal” също се включи в дебатите, заявявайки: “Нуждаем се от още информация преди да допуснем тази ваксинация да се разпространи по целия свят.”

“Това проучване, както и предишните по въпроса за ваксините срещу HPV, НЕ потвърждава директно, че ваксинацията понижава заболеваемостта от рак на маточната шийка”, отсича д-р Джон Скилър от Центъра за изследване на рака към Националния раков институт.

В повечето случаи ракът на маточната шийка се развива бавно, преминавайки през поредица от патологични промени в клетките на шийката. Чрез рутинният Пап-тест тези промени може да бъдат открити, което дава възможност болестно променената тъкан да бъде отстранена и така да се попречи на злокачественото й израждане. С други думи, не потискай проблема – отстрани го.

Ние сме склонни да възвеличаваме като герои всички, които са въоръжени с лъскави брошури и PowerPoint-мултимедийни презентации, шумно рекламиращи най-новия “епохален пробив в науката”. Виждали сме много “медикаменти-чудо”, чиито лъскави брошури отидоха на боклука. Vioxx, Thalidomide, Depo-Provera, Remicade и Effexor са съвсем малка част от примерите. За тези медикаменти се смяташе, че са безопасни дори и след т. нар. клинични изследвания; те или бяха позорно иззети от аптечната мрежа или в листовките им бяха добавени нови предупреждения за възможни смъртоносни последици от прилагането им.

Ако фармацевтичните компании искат да си продават продуктите, те трябва да отделят време за проучвания и да изследват медикаментите си много старателно. Медикаментите не са бета-софтуер с “вируси”, които може лесно да бъдат идентифицирани и обезвредени. При медикаментите си имаме работа с нещо много по-съдбоносно.

Ако на тази ваксина се даде път и тя се окаже по-ужасна, отколкото се предполага, и започнат да се раждат деца с малформации и да лъсват и други неприятни истини – е, какво ще правим тогава? Какво ли? Фармацевтичните гиганти ще продължат да си правят печалбите; изтеглянето на ваксината е просто част от техния бизнес план.

Запомнете, в нашия свят няма сигурни гаранции, такива, които се подразбират от само себе си – човек прави всичко на собствен риск. Ако нещо не ти помага да се чувстваш добре, не го прави.

Авторът на тази статия Джон Шърман е професионален класически хомеопат, практикуващ в Келоуна. Той работи в Хомеопатичния център “Оканаган”. Може да влезете във връзка с него като посетите сайта му www.okanaganhomeopathy.ca или като му пишете на Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.

http://homeohelp.eu/homeopatiya-za-vsichki/za-vaksinite/80-vaksinata-sreshtu-raka-na-matochnata-shijka-ne-dava-garantzii-za-uspeh.html

 

 

Последна промяна ( Петък, 13 Януари 2012 09:07 )