Вие сте тук:

Начало Нежелани лекарствени реакции КОНВЕНЦИОНАЛНИТЕ КАПКИ ЗА ОЧИ ПРОВОКИРАТ РАЗВИТИЕТО НА ГЛАУКОМА/Обычные капли для глаз провоцируют развитие глаукомы

КОНВЕНЦИОНАЛНИТЕ КАПКИ ЗА ОЧИ ПРОВОКИРАТ РАЗВИТИЕТО НА ГЛАУКОМА/Обычные капли для глаз провоцируют развитие глаукомы

Maxitrol
Spersadex
Maxidex
Dex-Tobrin
Garasone
Oftalar
Unidexa
Hydrocortison cum chloramphenicol
Flarex
Dexamethasone Adipharm
Ultracortenol

Продължителната употреба на /Maxitrol/Spersadex/Maxidex/Dex-Tobrin/Garasone/Oftalar/Unidexa/Hydrocortison cum chloramphenicol/Flarex/Dexamethasone Adipharm/ Ultracortenol/ стероидни капки за очи заплашва с развитието на т.нар. стероидна глаукома, предупреждава д-р Рупали Нерликар. Този вид на капки, които обикновено се използват за лечение на възпаления и алергии, пише вестник The Times of India.

Анализ на 1000 пациенти, на които наскоро е диагностицирана с глаукома през януари 2008 г. и февруари 2012 година разкри, че 23 души са със вторична глаукома, поради продължителен прием на стероидни капки.

Глаукомата е  промяна на вътреочното налягане се дължи на продължителен прием на лекарството. Такова увеличение на налягането може да се наблюдава по цяла седмица, и понякога в продължение на месеци и години. В резултат на това на зрителния нерв се травмира, което води до загуба на зрение.

Само по себе си, налягането се увеличава от факта, че течността, подхранваща и овлажняваща роговицата, ириса и лещата, и помаща на очите да запазват кръглата си форма, не може да нормално  да се оттече поради блокаж. Или се произвежда прекалено много течност.

Глаукома - прогресиращо заболяване. Ако не се започне с лечението му, болестта бързо се развива бързо. Слепота, причинено от глаукома е необратима, предупреждават лекарите.

11Mar2012/
http://meddaily.ru/

 

Последна промяна ( Събота, 29 Декември 2012 16:59 )