Вие сте тук:

Начало Други Статии
Други статии
Fast Food

БЪРЗА ЗАКУСКА/быстрая еда/фаст- фуд

Към категорията fast food хората обикновено отнасят храната в заведенията от типа на McDonald’s и KFC, но към нея трябва да се причислят също различните сандвичи и дюнери, хот-дога и палачинките, продаващи се по улиците, както и всевъзможните чипсове, сухарчета, газирани напитки и сладки дреболии, които всеки понякога хапва в движение.

продължава> Последна промяна ( Понеделник, 04 Август 2014 18:49 )
 
Кафето е по-полезно от плодовете

След анализ на влиянието върху човешкия организъм на различни храни (в това число плодове, зеленчуци и ядки), учени установиха, че ползата от тях е значително по-малка, отколкото 1-2 чаши кафе.

продължава> Последна промяна ( Събота, 25 Юни 2011 15:27 )
 
Шлемник байкалски

Билковият екстракт "Шлемник байкалски" е таблетиран сух извлек от корените на едноименното растение, което е уникален ендемит от семейство Устоцветни, принадлежащ към Даурската екосистема (Източен Сибир).

продължава> Последна промяна ( Четвъртък, 05 Ноември 2009 12:22 )
 
Фазите на Луната и тяхното влияние върху организма

Фазите на Луната и тяхното влияние върху организма

продължава> Последна промяна ( Четвъртък, 14 Март 2013 00:42 )
 
Синтетичните витамини - по-скоро вредни

Милиони хора използват антиоксидантите витамин А и Е и бета-каротини. Изследване на десетки научни проучвания в университета Копенхаген, обаче, показва, че тези синтезирани витамини повишават, а не намаляват риска от смърт.

продължава> Последна промяна ( Вторник, 20 Януари 2015 15:53 )
 
Механизъм на действие на пчелната отрова

Пчелната отрова е сложно вещество съдържащо в себе си белтъчни вещества,18 жизненоважни аминокиселини, неорганични киселини,почти цялата Менделеева таблица, витамини.
apistherapya-

продължава> Последна промяна ( Понеделник, 03 Март 2014 14:41 )
 
Лечебна ефективност на пчелния мед

Пчелният мед се използва отдавна в източните страни не само като хранителен продукт, но и като лечебно средство. Неговите лечебни качества са в основата на древната будистка медицина в Индия и в китайската фармакология (наука за лекарствата). В Япония използването на меда води началото си от средата на VIII век.Дори и сега той е включен в японската фармакопея (списък на разрешените лекарства).

продължава> Последна промяна ( Петък, 01 Март 2013 19:43 )
 
Чеснов лук

Allium sativum е ботаническото название на чесъна. Няма друго растение в света, което да лекува толкова успешно човечеството от древността до наши дни.

продължава> Последна промяна ( Неделя, 24 Март 2013 16:29 )
 
Във виното е истината и здравето

Още твърде рано в различните култури на древността е била схваната зависимостта между виното и здравето. Проф. д-р Х.Крайскот от университета в Майнц е резюмирал всичко, което днес е доказано от науката по този въпрос.

продължава> Последна промяна ( Вторник, 22 Март 2011 10:32 )
 
Учение за Ци

В "Големият тълковен речник на китайските йероглифи" има около тридесет различни значения на понятието Ци.

 

продължава> Последна промяна ( Неделя, 13 Септември 2009 13:21 )
 


Страница 41 от 42